Magnetita principalul inamic al schimbatoarelor de caldura

Magnetita este un compozit care la baza are proprietati feromagnetice, magnetita apare in instalatiile care au in alcatuire calorifere din fonta sau otel. Pentru a-si proteja mult mai bine caloriferele, producatorii acestora aleg sa le conserve prin utilizarea de vaseline, uleiuri sau alte minerale. In timp acestea se descompun si intra in reactie cu alte substante din instalatie, la sfarsit rezulta magnetita care se depune pe schimbatorul centralei si in timp il poate face nefunctional, fiind nevoie de inlocuirea lui si dupa aceea de spalarea chimica a instalatiei. Costuri care pot ajunge la o centrala in condensare si pana la 2000 lei. Mai jos o sa vorbim si despre solutiile propuse de Reparatii Centrale pentru a nu se ajunge la cazul nefericit de mai sus.

Cum iti dai seama ca ai magnetita in instalatie?

Primul lucru care poate semnala prezenta magnetitei este un consum de gaz mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, magnetita ingreunand procesul de condensare astfel ca centrala termica are nevoie de mai mult gaz pentru a da un randament cat mai bun.

Al doilea lucru este chiar centrala termica, indiferent de modelul centralei aceasta poate semnala prin avarii ca in instalatie este magnetita. De principiu aceste avarii au legatura cu principalele componente prin care trece apa: pompa de recirculare si schimbatorul de caldura al centralei.

Cum verifici daca ai magnetita in instalatie?

Verificarea culorii agentului termic arata daca in instalatie a aparut magnetite. Daca acesta este de culoare neagra sau inchisa atunci cu siguranta a aparut magnetite.

Ce costuri trebuie sa suportam daca schimbatorul de caldura al centralei este plin cu magnetite?

Daca schimbatorul de caldura nu este in totalitate plin de magnetite si este in faza incipienta atunci aducerea lui la parametrii se face prin spalarea chimica a acestuia, ceea ce inseamna un cost care porneste de la 300 RON. Odata cu spalarea chimica repetata a schimbatorului duce la deteriorare, prin urmare inlocuirea acestuia. Nici un producator nu acopera garantie la astfel de probleme iar pretul pentru un astfel de schimbator este semnificativ.

Ce recomanda service-ul nostru Reparatii centrale?

Magnetita se poate indeparta in totalitate, cand pe teava de retur a caloriferelor se monteaza un filtru antimagnetita. Acest filtru cu magnet si lichid inhibitor este cea mai buna solutie pentru a scapa definitiv de magnetita si a elimina toate problemele care apar din cauza acesteia.

Proprietatile unui filtru antimagnetita: Instalare si intretinere faciala, rezultate intr-un timp scurt, protejeaza sistemul si nu implica costuri de exploatare, capacitate rezervor 500 ml, magnet detasabil cu un sistem unic de curatire.